Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

'Brandweer op Eelde werkt zelf in onveilig gebouw, dat kan echt niet langer'

De nieuwbouw van de brandweerkazerne op Groningen Airport Eelde mag niet langer uitgesteld worden, schrijft Casper Kloos, fractieleider van Leefbaar Tynaarlo, in een brief aan burgemeester en wethouders.

„Wij kunnen als gemeente Tynaarlo niet langer dulden dat het werkklimaat van mannen en vrouwen die zorgen voor onze veiligheid, te wensen overlaat door een sterk verouderde kazerne als werkplaats in tact te laten”, aldus Kloos tegenover Dagblad van het Noorden

Brandweerlieden mogen niet in kazerne slapen

Hij reageert op het bericht dat de directie de nieuwbouwplannen opnieuw tegen het licht houdt en kijkt naar alternatieven. Voor de gemaakte plannen zou te weinig geld beschikbaar zijn. De huidige kazerne is echter zwaar verouderd, het dak lekt en er zit asbest in. Brandweerlieden mogen er niet overnachten en slapen daarom tijdens hun nachtdiensten in een tijdelijk onderkomen naast het gebouw.

Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo heeft eerder al gesteld dat er per 1 januari volgend jaar nieuwbouw moet zijn. Die datum wordt sowieso niet gehaald.

Kloos vindt dat burgemeester Thijsen nu moet doorpakken en „er voor moet zorgen dat onze brandweerlieden een deugdelijk en veilig onderkomen hebben”.

In samenwerking met indebuurt Groningen