Volledig scherm
Chinezen beschermen zich met mondkapjes tegen het coronavirus. © EPA

Chinese school Groningen al twee weken dicht uit angst voor coronavirus: ouders houden kinderen thuis

Hoewel in Nederland nog geen besmettingen met het coronavirus zijn gemeld, heeft de Chinese school in Groningen sinds 25 januari haar lessen opgeschort uit angst voor besmettingen.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. ,,Ouders sturen hun kinderen op dit moment niet naar school’', zegt Jingge Yang van de Stichting Chinese School Groningen, een zaterdagsschool waar les wordt gegeven over de Chinese taal en cultuur. Veel leerlingen zijn van Chinese afkomst, en sommige familieleden van deze leerlingen komen net terug uit China. Daarom zijn ouders bang voor besmettingen als de leerlingen bij elkaar komen.

Niet de enige

De school in Groningen is niet de enige die haar deuren sloot vanwege het virus. ,,Wij begonnen 25 januari met het opschorten van lessen, maar een week later waren de meeste Chinese scholen in Nederland ook dicht.’'

De school gaat binnenkort in gesprek met de ouderraad om te beslissen wanneer de lessen weer beginnen. De Chinese scholen in Amsterdam en Utrecht gaan later deze maand weer open, aldus Yang. Daarom hoopt zij dat ook in Groningen de lessen binnenkort weer van start kunnen gaan.

In samenwerking met indebuurt Groningen