Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA / Jeroen Juemelet

Criminelen breken in op e-mailaccounts van medewerkers Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is gedupeerd door criminelen die zich toegang hebben verschaft tot de e-mailadressen van twee medewerkers.

SNN maakt dinsdag zelf melding van het incident, zo schrijft Dagblad van het Noorden. De hack vond plaats op 31 oktober. 

Een van de gehackte medewerkers houdt zich bezig de verwerking van facturen. De criminelen hebben mogelijk toegang gekregen tot persoonlijke en financiële gegevens zoals btw- en bankrekeningnummers van leveranciers.

Subsidieteam

Het tweede e-mailadres is van een medewerker van een subsidieteam. Volgens SNN is het ‘hoogstonwaarschijnlijk dat via dit account gegevens zijn verkregen’.

De samenwerkingsverband laat weten de aanval ‘zeer serieus te nemen’. Er zijn meteen aanvullende maatregelen genomen. ,,Relaties die van de criminelen een mail hebben ontvangen met daarin een link naar een valse website, zijn dezelfde dag persoonlijk geïnformeerd. Daarnaast gebruiken we onze website, nieuwsbrief en social media om al onze contacten te informeren om alert te zijn.’'

SNN heeft de fraude gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan bij de politie.

In samenwerking met indebuurt Groningen