Volledig scherm
Middelbare school de Lindenborg in Leek © Google Streetview

Directie school in Leek keert niet terug

De vier afdelingsdirecteuren van school de Lindenborg - onderdeel van de regionale scholengemeenschap de Borgen in Leek - die al sinds mei van dit jaar gedwongen ziek thuis zitten, keren niet terug.

Er is met alle vier een afvloeiingsregeling getroffen. Over de inhoud daarvan wil woordvoerster Trijnie van Wijk geen mededelingen doen. Ze meldt dat het directiewerk op de Lindenborg met ingang van begin volgend jaar wordt overgenomen door twee nieuw aan te trekken afdelingsdirecteuren. Dezer dagen begint de werving, zodat hun aanstelling mogelijk met ingang van 1 januari 2020 plaats kan vinden.

Ruim twee jaar geleden vond een reorganisatie plaats op de Lindenborg - school voor gymnasium, atheneum en havo - waarbij bevoegdheden lager in de organisatie zijn gelegd. Leiderschap en managementstijl van de vier voormalige afdelingsdirecteuren sloot hier niet bij aan. Na signalen hierover liet algemeen bestuurder Margriet van Zonneveld-Drost van rsg de Borgen onderzoek instellen. Vervolgens zijn de vier betrokken afdelingsdirecteuren door haar ‘vrijgesteld van arbeid’. Zij zitten sindsdien alle vier thuis.

Hun taken zijn in mei overgenomen door interim-directeur Christien van den Berg. Zij blijft nog tot de kerstvakantie aan op de Lindenborg. Volgens de zegsvrouw is de rust inmiddels teruggekeerd op de school in Leek die 1250 leerlingen telt.

In samenwerking met indebuurt Groningen