Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dit is de geschrokken agent die in Oost-Groningen met opzet vol in zijn gezicht werd gehoest: 'Corona is gewoon een dodelijk virus’

De 55-jarige Henk zette dinsdag een auto aan de kant voor een normale verkeerscontrole, schrijft het Dagblad van het Noorden. Maar de agent uit Oost-Groningen kwam neus aan neus te staan met een 52-jarige boze automobilist die hem vol in het gezicht hoestte en zei: ,,Mijn kameraad heeft corona.”

Henk - zijn achternaam is bekend bij de redactie - hield samen met zijn collega de automobilist uit Nieuw-Beerta aan. ,,Het zou een normale verkeerscontrole worden, maar de man negeerde ons stopteken. Uiteindelijk heeft hij de auto aan de kant gezet en stapte hij direct uit.”

‘Schrok daarvan’

Omdat de man volgens agent Henk in een onverzekerde auto reed en ook geen rijbewijs had, kreeg hij een bekeuring. ,,Even daarvoor had hij al gezegd dat hij van een vriend kwam die zware corona had. Die man die loopt recht op mij af, gaat voor mij staan. Echt neus aan neus.” Voordat Henk er erg in heeft hoest de man heel hard in zijn gezicht. ,,Ik schrok daar echt enorm van. De hele wereld heeft het erover. Het is gewoon een dodelijk virus. Dat doet me echt wat. Ik heb een gezin en ouders die al in de tachtig zijn.”

Alle alarmbellen zijn afgegaan bij Henk, vertelt hij. Moet hij in quarantaine? En zijn gezin? Straks worden zijn ouders ook getroffen. Door zo’n opstandige man. Die om ogenschijnlijk niks zoiets heftigs doet.

Want heftig, dat vindt Henk het zeker. ,,Ik heb aangifte gedaan voor poging zware mishandeling. Het is gewoon asociaal wat die man deed. Ik heb een vitaal beroep, probeer mensen zo goed mogelijk te helpen in allerlei omstandigheden. Ook om onze straten veilig te houden. Dat iemand dan zo op mij reageert, daar kan ik echt niet bij. Zal hij snappen dat er ook gewoon een vrouw en kinderen op mij wachten?”

Thuisfront geschrokken

Zijn vrouw is enorm geschrokken van het incident, vertelt de 55-jarige Groningse diender. ,,Zij vraagt zich hardop af of dit gevolgen kan hebben.” Zelf hoopt hij uiteraard van niet. ,,De man is getest door de GGD en hij lijkt de verschijnselen niet te hebben. Maar ik heb wel gelijk mijn gezicht gewassen en mezelf ontsmet.”

In samenwerking met indebuurt Groningen