Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Donald Trump bemoeide zich met Amerikaanse bedrijfsvestiging in Eemshaven

Donald Trump heeft zich persoonlijk bemoeid met de mogelijke komst van een Amerikaans bedrijf naar de Groninger Eemshaven.

De president van Amerika speelt een rol in de mogelijke komst van een Amerikaans bedrijf in de Groninger haven. Dankzij tussenkomst van Trump is Groningen Seaports om de tafel gaan zitten met een bedrijf dat zich mogelijk wil vestigen in de Eemshaven.

Dat vertelde directeur Cas König van Seaports donderdag tijdens een netwerkbijeenkomst van Eemshaven.info.

Ambassadeur Pete Hoekstra

Groningen Seaports kreeg eerder dit jaar toegang tot Trump via de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra. Deze politieke en persoonlijke vriend van de president, die is geboren in Groningen, spant zich extra in voor bedrijvigheid in het Noorden, onthulde Köning.

,,Hij heeft veel voor ons gedaan’’, prees König. Een van de dingen die hij deed, zo vertelde hij, was Trump bellen om te zorgen dat Seaports in gesprek kon met een bedrijf dat mogelijk naar Groningen komt.

Om welk bedrijf het gaat, wilde König niet zeggen. Evenmin is duidelijk of het bewuste bedrijf na het gesprek de plannen heeft geconcretiseerd om naar de Eemshaven te komen.

In samenwerking met indebuurt Groningen