Elfjarige rappers Tijmen en Kevin uit Marum veroveren de wereld met 'Zakgeld': 'Omdat ik niet zo groot ben, kon ik niet bij de microfoon'

De ‘Yung Boys’ Tijmen en Kevin (allebei 11 jaar) uit Marum hebben op professionele wijze hun nieuwe rapnummer Zakgeld uitgebracht. Met steun van het label Sony Music is het nummer te beluisteren en te bekijken op alle grote muziekkanalen op internet.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. In hun eigen woonplaats Marum genieten Tijmen Theusink en Kevin Varwijk, allebei leerling van de openbare basisschool De Springplank, al een flinke bekendheid. Voetbal spelen en kickbox is hun passie. Maar muziek maken vooral. De afgelopen jaren brachten zij al een aantal eigengemaakte rapnummers uit.

Kevin vertelt dat dit een paar jaar geleden begon. ,,We zaten op het voetbalveld, toen we samen een liedje maakten op onze mobieltjes.’’ Op toen nog amateuristische wijze maakten ze er een clip van die ze op YouTube plaatsten. Ze deden dat onder de artiestennaam ‘Bivak Tijmen T’.

Van Bivak naar Yung Boys

Voor ‘Bivak’ kozen ze omdat Kevin steevast een bivakmuts draagt als hij muziek maakt en danst. ,,Mijn moeder wilde toen niet dat ikzelf op YouTube was te zien. Daarom trok ik een bivakmuts over mijn hoofd.’’ Inmiddels heeft zijn moeder geen bezwaren meer en dragen de beide knapen de artiestennaam Yung Boys.

Zes à zeven rapnummers had het Marumer duo op YouTube gezet, toen deejay Arno Schadde van Dooren, die ook in Marum woont en een muziekstudio aan huis heeft, contact met hen opnam. Hij bood zijn diensten aan om een nieuw rapnummer te maken en op te nemen in zijn professionele studio. Dat aanbod namen de vrienden met beide handen aan. Arno en zijn maat Erik Grovenstein, eveneens uit Marum, schreven de tekst van het nummer Zakgeld. Met een knipoog naar professionele rappers die hieraan dik geld verdienen en in dure auto’s rondrijden, vragen Kevin en Tijmen in dit nummer meer zakgeld aan hun ouders.

Auto’s van miniatuurformaat

Voor de bijbehorende videoclip reed het stel onder meer naar sauna Thermen Waterlelie in Zevenhuizen waar ze opnamen maakten aan de rand van een zwembad. En naar golfbaan Lauswold in Beetsterzwaag om een balletje te slaan. Verder rijden ze in de clip rond in dure auto’s, maar wel van miniatuurformaat.

Muziek opnemen in een echte studio vonden ze maar wat gaaf en vet. ,,Omdat ik niet zo groot ben, kon ik niet bij de microfoon’’, vertelt Tijmen. ,,Dat heb ik opgelost door op een krukje te gaan staan.’’

Volwassen rap-artiesten als Lil’ Kleine en Bizzey zijn hun grote voorbeelden. ,,We hopen natuurlijk net zo beroemd te worden als zij.’’ In hun eigen woonplaats Marum is dat inmiddels gelukt. ,,Elk nieuw nummer dat we uitbrachten, stuurden we naar iedereen die het maar horen wil.” Hun liedjes worden al door flink wat jongeren meegezongen. En tijdens de feestweek in mei vorig jaar wonnen ze de derde prijs en lieten ze flink wat lokale volwassenen favorieten achter zich.

‘Zakgeld’ op alle grote muziekkanalen

Hun producers Arno en Erik boorden hun contacten in de vaderlandse muziekwereld aan. En met succes. Na maandenlange onderhandelingen werd Sony Music, één van de grootste muzieklabels ter wereld, bereid gevonden de Yung Boys te ondersteunen bij het uitbrengen van hun eerste officiële videoclip. Mede dankzij deze steun is het nummer Zakgeld behalve op YouTube en Spotify te beluisteren op alle grote muziekkanalen op internet.

Volledig scherm
De Yungboys © DvhN

In samenwerking met indebuurt Groningen