Een livestream optreden van de Molukse muzikant, producer, dj en zanger uit Den Haag, JAEL wordt opgenomen voor Eurosonic Noorderslag. Het Groningse festival vindt wederom vanwege het coronavirus volledig online plaats.
Volledig scherm
Een livestream optreden van de Molukse muzikant, producer, dj en zanger uit Den Haag, JAEL wordt opgenomen voor Eurosonic Noorderslag. Het Groningse festival vindt wederom vanwege het coronavirus volledig online plaats. © ANP

Eurosonic Noorderslag digitaal van start in Groningen

In Groningen begint woensdag met Eurosonic Noorderslag (ESNS) het eerste festival van 2022. Tot en met 22 januari zijn er optredens van 216 Europese artiesten, die vanwege de coronamaatregelen alleen digitaal te volgen zijn. Uit Nederland treden onder meer Son Mieux, S10 en Froukje op.

  1. 500 asielzoekers moeten voor 1 juli weg van vliegveld Twente, maar waarheen? ‘Wij weten het ook niet’
    PREMIUM

    500 asielzoe­kers moeten voor 1 juli weg van vliegveld Twente, maar waarheen? ‘Wij weten het ook niet’

    ENSCHEDE - Als er voordien geen oplossing komt, zijn de ongeveer 500 asielzoekers in de noodopvang op de vroegere vliegbasis Twente dakloos. Zij moeten daar volgens afspraak voor 1 juli weg. Maar zowel gemeente Enschede als het COA hebben nog geen idee waar ze naartoe kunnen. Het terrein is weer nodig voor evenementen, zoals Hannah van Hendrik. Waar moeten ze naartoe? „Wij weten het ook niet”, zegt Alet Bouwmeester van het COA.

In samenwerking met indebuurt Groningen