Volledig scherm
Het AZC in Ter Apel, foto ter illustratie. © ANP

Gemeenteraad Westerwolde wil dat asielbus reguliere verbinding wordt

De gemeenteraad van Westerwolde wil dat de pendelbus voor asielzoekers in Ter Apel blijft rijden en zelfs wordt omgezet in een reguliere verbinding. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De raadsleden hebben dat woensdagavond duidelijk gemaakt door een motie van oppositiepartij VVD te steunen. De motie stelt dat burgemeester en wethouder er bij het rijk op aan moeten dringen om zo’n vaste asiellijn te krijgen.

De asielbus rijdt tussen het asielcentrum in Ter Apel en Emmen heen en weer. Hij begon in mei van dit jaar te rijden, met geld van het rijk. De bus werd ingezet omdat asielzoekers, veiligelanders vooral, overlast veroorzaakten op de reguliere buslijn 73.

Extra beveiligd

Onlangs werd bekend dat de asielbus op 15 december ophoudt te bestaan. Asielzoekers moeten dan weer met lijn 73 mee, die dan wel extra wordt beveiligd.

VVD-fractievoorzitter Pieter Dinkla benadrukte dat de proef met de asielbus een succes is, dat op lijn 73 nu geen overlast meer is en dat de asielbus daarom blijven. Met doel legde hij de motie op tafel die steun kreeg van de meeste raadsleden en ook door burgemeester Jaap Velema werd toegejuicht. Hij gaat zich, met de motie op zak, in Den Haag sterk maken voor het behoud van de asielbus.

In samenwerking met indebuurt Groningen