Volledig scherm
© ANP XTRA

Groninger krijgt 4 jaar cel wegens mensenhandel en moet 320.000 euro terugbetalen aan prostituee

De rechtbank heeft de 34-jarige Y.P. uit Groningen veroordeeld tot vier jaar celstraf (daarvan een half jaar voorwaardelijk) en het betalen van 320.000 euro. De Groninger is schuldig bevonden aan het uitbuiten van een prostituee. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De rechters oordelen dat bewezen is dat Y. een prostituee zes jaar lang heeft uitgebuit in de rosse buurt in Groningen. De man behandelde de uit Hongarije afkomstige vrouw als een slaaf. Ze moest zeven dagen per week werken en werd van uur tot uur gecontroleerd. Het verdiende geld moest ze afdragen.

Cocaïne en MDMA

De man heeft zich schuldig gemaakt aan mensenhandel, witwassen en drugshandel. De vrouw moest cocaïne en MDMA verkopen aan klanten. Een en ander bleek uit app-berichten die in de telefoon van de vrouw zijn aangetroffen.

Onderzoek toonde aan dat de man veel geld uitgaf, maar geen legale inkomsten had. In september 2018 stapte de vrouw naar de politie en deed aangifte.

Wraak

Het geld dat hij de vrouw afhandig maakte, moet hij nu terug betalen. Het gaat om 295.000 euro. Daarnaast heeft de vrouw recht op smartengeld: 25.000 euro.

Y. heeft de beschuldigingen ontkent. Zijn verklaring is dat hij een relatie met de vrouw had en was vreemdgegaan. De aangifte moet gezien worden als wraak. De kans is groot dat Y. tegen de uitspraak in hoger beroep gaat, zo liet zijn advocaat direct na de uitspraak weten.

  1. Herdenkingsplaatje voor verongelukte Johan Borgman uit Oude Pekela van boom gesloopt (voor de derde keer)

    Herden­kings­plaat­je voor verongeluk­te Johan Borgman uit Oude Pekela van boom gesloopt (voor de derde keer)

    Johan Borgman uit Oude Pekela verongelukte op 26 januari 2013 op de Emergoweg tussen zijn woonplaats Oude Pekela en Westerlee. Hij werd slechts 23 jaar. Ter herinnering is op de plek waar Johan om het leven kwam een herdenkingsplaatje aan een boom bevestigd. Dit plaatje is voor de derde keer van de boom gesloopt, ontdekte de familie 7 jaar na Johans overlijden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

In samenwerking met indebuurt Groningen