Volledig scherm
De Martini toren op de Grote Markt in Groningen. © ANP XTRA

Groningers trots op eigen stad en vooral op mede-Groningers

Inwoners uit Groningen zijn trots op hun eigen stad. Op het lijstje van ‘Gemeenten met sterkste reputatie onder eigen inwoners’ staat Groningen op drie.

Dit blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van het Amsterdamse bureau Hendrik Beerda Brand Consultancy dat tweejaarlijks de reputatie van de 100 grootste gemeenten meet. Dit keer werden bijna 16.000 mensen gepolst voor het onderzoek. 

De deelnemers aan het onderzoek noemen Groningen een veilige stad met prettige bewoners en een prettige sfeer. 

De stad Groningen staat op plaats drie als het gaat om trots en sfeerbeleving onder de bevolking. Maar Groningers zijn vooral blij met hun mede stadsbewoners. Beerda: ‘Hoewel Noordelingen steevast als nuchter en ietwat kil worden betiteld, is opmerkelijk genoeg het gevoel voor de medemens juist het sterkst in de meest noordelijke stad van het land.’

  1. LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in
    Boerenprotest

    LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in

    Duizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Wij hielden vandaag een liveblog bij dat je hieronder terug kunt lezen.

In samenwerking met indebuurt Groningen