Volledig scherm
Vindicat © ANP

‘Groningse studenten Vindicat feestten met tijgerwelpjes en alligator’

De Groningse studentenvereniging Vindicat feestte in het verleden met tijgerwelpjes en een twee meter lange alligator. De exotische dieren werden ingehuurd om de feesten zo gek mogelijk te maken. Dat beweert entertainer en danseres Penny Nienhuis in een column voor toeristenmagazine Welkom in Leeuwarden

Nienhuis werd regelmatig ingehuurd door de vereniging om feestjes op te leuken. ,,Een paar jaren terug moest ik topless barbediening doen met twee andere meiden en hadden ze twee tijgerwelpjes gefikst.” 

De serveerster had geen idee hoe de welpjes op de sociëteit waren gekomen, maar de aanwezigheid van de exotische dieren maakte de bediening een stuk spannender dan normaal. ,,Vooral omdat dronken studenten en tijgers schijnbaar niet zo’n geweldige combinatie zijn. De tijgerwelpjes waren op een gegeven moment klaar met het uitdagende gedrag van de studenten.” 

Alligator

Voor de Groningse studenten bleken twee tijgerwelpjes niet gek genoeg. Ook schrijft Nienhuis over een alligator, die een tijdens een feest midden in de zaal lag. ,,Kan het nog gekker? Jazeker. Neem een alligator van twee meter lang en laat hem een poosje in het midden van de zaal stil liggen. Gelukkig met een begeleider erbij en gelukkig waren de studenten deze keer niet zo uitdagend als bij de welpjes.”

Jongerencommunity Sikkom vroeg Floris Hamann, Senatus Rector van Vindicat, om een reactie. Hamann zegt zich niets meer te herinneren van de exotische dieren op zijn feesten. Ook van een aankomend ‘fuifje’ met pony’s weet hij niets. 

In samenwerking met indebuurt Groningen