Volledig scherm
PREMIUM
Kater Pipo (8) is doof, moddervet en zit al sinds april in het asiel van Stadskanaal. Hij miauwt de hele dag: niemand wil hem hebben. © Liselotte Schüren

Hij is doof, dik en ongewild: wie wil asielkat Pipo uit Stadskanaal in huis?

VideoSnip, Flux, Turbo en zelfs Pommetje werden omarmd in een nieuw warm thuis, maar de aanhalige kater Pipo (8), die zit al sinds april te wachten op een beetje liefde. Liefst vierhonderd katten zag hij komen en gaan, maar niemand wil Pipo adopteren uit Dierentehuis Ter Marse in Stadskanaal. De kat heeft namelijk een handleiding: niet alleen is hij stokdoof, maar hij is ook nog eens een veel te zware buitenkat.

Dat het niet zo goed gaat met Pipo is direct te merken. Normaal is de dove kat van verre te horen door zijn constante gemiauw, want zelf merkt hij het lawaai niet. Als hij dan toch uit het buitenverblijf naar zijn privéhok loopt, is het euvel maar wat duidelijk: de dikke kat hinkelt en heeft duidelijk pijn. Vermoedelijk kwam hij verkeerd terecht toen hij ergens afsprong met de volle 8,2 kilo die hij weegt, vertelt bedrijfsleider Annemieke Jansen tegen het Dagblad van het Noorden.

In samenwerking met indebuurt Groningen