Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Hoe moet de toekomst van Groningen eruitzien? Stuur een idee in, Nationaal Programma Groningen stelt 100 miljoen beschikbaar

Nationaal Programma Groningen (NPG) stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor ideeën die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en economie van de provincie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Op de website Toukomst.nl kunnen Groningers hun idee over deze thema’s insturen.

NPG hoopt op zoveel mogelijk inzendingen. Vervolgens worden de ideeën gebundeld om een overzicht te krijgen hoe Groningers de toekomst van hun provincie zien en welke onderwerpen belangrijk voor hun zijn.

Met een busje de provincie in

Om ideeën op te halen gaat er een team van NPG samen met studenten van de Hanzehogeschool de provincie in met en busje. Dit wordt de Toukomsttour genoemd. Ideeën kunnen tot halverwege maart 2020 ingediend worden. Deze worden versterkt en gebundeld in grotere projecten. In juni van dit jaar kunnen Groningers vervolgens kiezen welke projecten zij het meest geschikt vinden.

Het initiatief wordt in samenwerking met West 8, een ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, gerealiseerd.

  1. Herdenkingsplaatje voor verongelukte Johan Borgman uit Oude Pekela van boom gesloopt (voor de derde keer)

    Herden­kings­plaat­je voor verongeluk­te Johan Borgman uit Oude Pekela van boom gesloopt (voor de derde keer)

    Johan Borgman uit Oude Pekela verongelukte op 26 januari 2013 op de Emergoweg tussen zijn woonplaats Oude Pekela en Westerlee. Hij werd slechts 23 jaar. Ter herinnering is op de plek waar Johan om het leven kwam een herdenkingsplaatje aan een boom bevestigd. Dit plaatje is voor de derde keer van de boom gesloopt, ontdekte de familie 7 jaar na Johans overlijden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

In samenwerking met indebuurt Groningen