Na 01.30 uur kom je een café in de Groningse binnenstad niet meer in.
Volledig scherm
Na 01.30 uur kom je een café in de Groningse binnenstad niet meer in. © Shutterstock

Horeca wil maatregelen binnenstad Groningen van tafel: ‘Een toegangsstop om half twee is veel te vroeg’

De Groningse horeca is ‘niet blij’ met de toegangsstop die op vrijdag- en zaterdagnacht vanaf 1.30 uur gaat gelden in de binnenstad. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland kijkt naar de juridische mogelijkheden om deze coronamaatregel van tafel te krijgen.

 1. Groningen stelt zich kandidaat voor Europese waterstofbank, opgewekt door zon, wind en water

  Groningen stelt zich kandidaat voor Europese waterstof­bank, opgewekt door zon, wind en water

  De provincie Groningen heeft zich kandidaat gesteld voor de Europese waterstofbank. De Groningse commissaris van de Koning René Paas, tevens voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, heeft dat dinsdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst over Noord-Nederland in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De Europese Unie wil zo’n bank nog voor het eind van het jaar in het leven roepen om de productie van hernieuwbare waterstof de komende jaren te verdubbelen.
  Groningen
 2. Groningen verbiedt horeca om in het weekend na half twee 's nachts bezoekers binnen te laten

  Groningen verbiedt horeca om in het weekend na half twee 's nachts bezoekers binnen te laten

  De Veiligheidsregio Groningen voert vrijdag nieuwe coronamaatregelen in voor de horeca in een deel van de binnenstad van Groningen. Volgens de veiligheidsregio is dat nodig omdat niet altijd voldoende afstand wordt gehouden in rijen voor horecagelegenheden en op terrassen. Vooral binnen de Diepenring in het centrum wordt het op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 02.00 en 03.00 steeds drukker waardoor bezoekers geen 1,5 meter afstand kunnen nemen