Bij Visser print & sign in Assen worden nieuwe verkeersborden voor de maximale snelheid 100 km per uur beplakt. Door op de helft van de snelwegen de maximumsnelheid te beperken tot 100 kilometer per uur wordt de stikstofuitstoot beperkt.
Volledig scherm
Bij Visser print & sign in Assen worden nieuwe verkeersborden voor de maximale snelheid 100 km per uur beplakt. Door op de helft van de snelwegen de maximumsnelheid te beperken tot 100 kilometer per uur wordt de stikstofuitstoot beperkt. © ANP

Maximaal 100 op de snelweg? Meer dan de helft van de noorderlingen vindt dat een prima idee

Maximaal 100 km per uur rijden op de snelweg? Dat vinden veel noorderlingen geen probleem. Twee derde van de Drenten, Friezen en Groningers vindt dat Nederland maatregelen moet treffen om de uitstoot van stikstof te verminderen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Minder noordelijke drugslabs opgerold in het eerste halfjaar van 2021

  Minder noordelij­ke drugslabs opgerold in het eerste halfjaar van 2021

  Het aantal drugslabs en dumplocaties van synthetische drugs in Noord-Nederland is in het eerste half jaar van 2021 gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. De politie heeft in de eerste zes maanden van dit jaar vier productielocaties opgerold. Het gaat om een locatie in Groningen en drie van de politie. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse cijfers van het European Reporting on Illicit Synthetic Substance Production Sites, zo meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Groningen