-
Volledig scherm
- © indebuurt Groningen

Mysterie: wie zijn die beelden bij de Korenbeurs?

indebuurt GroningenJe bent er vast weleens langsgelopen als je boodschappen ging doen bij de Appie of een flesje wijn haalde bij de Gall & Gall: de beelden aan weerszijden van de ingang in de Korenbeurs. Heb je je weleens afgevraagd wie het zijn, en waarom ze er staan? En heb je wel gezien dat er ook nog een beeld op het dak staat? Wij zochten het voor je uit!

 1. Noordelijke boerenorganisaties presenteren plan voor meer natuurbescherming: ‘Wij willen aan de slag’

  Noordelij­ke boerenorga­ni­sa­ties presente­ren plan voor meer natuurbe­scher­ming: ‘Wij willen aan de slag’

  De agrarische organisaties Noardlike Fryske Wâlden, Collectief Groningen West en Collectief Midden-Groningen hebben een plan opgesteld voor meer natuurbescherming. Daarin staat duidelijk ‘hoe boeren kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven’, wat ze van de overheid nodig hebben en wat de overheid moet betalen. Het plan is opgesteld in samenwerking met onder meer de provincies Friesland en Groningen. De eerste offerte moet begin 2024 worden verstuurd.
  Groningen
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.