Volledig scherm
Politieagenten worden belaagd met stro tijdens het boerenprotest voor het provinciehuis in Groningen. © ANP

Naast verdachte Wiersum verdedigt Tjalling van der Goot ook boerenactivist Arjen Schuiling

Actievoerder Arjan Schuiling (30) wordt bijgestaan door advocaat Tjalling van der Goot van het bekende kantoor Anker & Anker in Leeuwarden.

Schuiling werd afgelopen dinsdag opgepakt, omdat de trekker waarop hij maandag als bijrijder zat, diverse hekken in Groningen omver reed. Hij was op weg naar de boerenactie tegenover het provinciehuis. Daar trad de akkerbouwer uit Tynaarlo naar voren als een van de actieleiders.

Dat Van der Goot zijn advocaat is, wordt bevestigd door Anker & Anker. ,,Als Schuiling dat zegt, dan zal het wel kloppen’’, antwoordt een secretaresse. Volgens Schuiling verhaalt het bouwbedrijf de schade niet op hem.

Doodgeschoten

Deze week kwam ook naar buiten dat Van der Goot de verdachte van de moord op advocaat Wiersum bijstaat. Die werd een week eerder doodgeschoten voor zijn huis in Amsterdam.

Tijdens de boerenactie in Groningen ramde een trekker de deuren van het provinciehuis open, waarna actievoerders naar binnen stormden.

Het provinciehuis heeft bekendgemaakt aangifte te doen tegen de vernielingen. De schade wordt geschat op meer dan tienduizend euro.

In samenwerking met indebuurt Groningen