Rechtbanktekening van Theo P. en Jaimy W. die ervan worden verdacht een aanslag te hebben gepleegd op journalist Willem Groeneveld van de Groninger nieuwssite Sikkom. Het OM gaat uit van brandstichting en poging tot moord in vereniging. Het is de eerste openbare zitting in de zaak.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Theo P. en Jaimy W. die ervan worden verdacht een aanslag te hebben gepleegd op journalist Willem Groeneveld van de Groninger nieuwssite Sikkom. Het OM gaat uit van brandstichting en poging tot moord in vereniging. Het is de eerste openbare zitting in de zaak. © ANP

OM noemt aanslag op Sikkom-journalist 'gewelddadig extremisme’

Twee mannen die verdacht worden van brandstichting en een poging tot moord op een journalist van de Groninger stadsblog Sikkom zeggen spijt te hebben. 

  1. FNV en Qbuzz maken afspraken over veiligheid busvervoer naar azc Ter Apel

    FNV en Qbuzz maken afspraken over veiligheid busvervoer naar azc Ter Apel

    Vakbond FNV heeft met busmaatschappij Qbuzz extra afspraken gemaakt om de overlast op de buslijnen tussen station Emmen en het asielzoekerscentrum in Ter Apel verder aan te pakken. Met onmiddellijke ingang gaat de pendelbus weer de volledige dienstregeling rijden. Ook worden over een week op het station van Emmen gastheren of -vrouwen ingezet, die passagiers met bestemming Ter Apel op de pendelbus zullen wijzen.

In samenwerking met indebuurt Groningen