Volledig scherm
© ANP

Ongelukken rond Groningen: spitsverkeer loopt tot een uur vertraging op

Verkeer ten westen van de stad Groningen en ook bij Scheemda ondervindt maandagochtend forse hinder als gevolg van ongelukken op de A7. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Weggebruikers vanuit en richting Friesland kunnen daardoor wel tot een uur vertraging oplopen. In de richting van de stad Groningen is de weg volgens de ANWB inmiddels weer vrij, maar het verkeer dat richting Friesland gaat moet nog flink doorbijten.

Acht kilometer

Tussen Groningen en Leek is namelijk een file van zo’n acht kilometer ontstaan die volgens de ANWB voor een vertraging van meer dan uur kan zorgen.

En dat is niet alles. Op de A7 richting de Duitse grens is bij Scheemda een ongeluk gebeurd waardoor het ook daar vaststaat. De vertraging kan oplopen tot ongeveer een half uur. Het verkeer wordt omgeleid via de op- en afritten.

Dagelijkse drukte

Het is ook druk op de A28 tussen Haren en Groningen, maar hier lijkt sprake van de dagelijkse drukte. Dat geldt ook voor verkeer vanuit de richting Zuidhorn. Tussen Noordhorn en Dorkwerd staat een file van zes kilometer. Dat levert iets minder dan een half uur vertraging op, meldt de ANWB.

In samenwerking met indebuurt Groningen