Volledig scherm
Een illustratie van hoe het nieuwe familiepark eruit moet gaan zien © Illustratie Focus Urban Development

Plan voor familiepretpark bij A7 ter hoogte van Hoogkerk

Een bowlingbaan, een sportschool, een speelparadijs en restaurant. Een vrijetijdscentrum van ruim tien miljoen euro moet verrijzen op het Businesspark Ter Borch, langs de snelweg A7 bij Hoogkerk.

Focus Urban Development uit Eindhoven werkt aan dit plan. De bouw moet komend najaar van start gaan. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo zijn er enthousiast over en stemmen in met het plan. ,,Het is een enorme ontwikkeling voor het gebied”, zegt wethouder René Kraaijenbrink van Tynaarlo. Op het bedrijventerrein zijn ook een filiaal van McDonald’s en het Van der Valk hotel gevestigd.

Trampolinecentrum

Het gebouw krijgt twee verdiepingen en zal 14.000 vierkante meter meten. Er komen 250 parkeerplaatsen. Er komen horecavoorzieningen, een trampolinecentrum en een zogenoemde glowgolf. Een investering van ruim tien miljoen euro. pand komt ten zuiden van de McDonald’s. De voorlopige werknaam is Family Fun Zone.

Wethouder Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo) verwacht dat veel gezinnen hier plezier aan gaan beleven. „Het is een mooie ontwikkeling voor ons bedrijventerrein en voor de lokale economie. Dit past uitstekend bij het innovatieve en stijlvolle karakter van Businesspark Ter Borch.

Het gebouw ziet er op tekeningen ook fraai uit. Dat is een voorwaarde, want het gebied vormt de entree van Groningen én Tynaarlo.”

Voeten in aarde

De ontwikkeling van dit bedrijventerrein heeft heel wat voeten in aarde gehad. Aanvankelijk zou de gemeente Groningen het ontwikkelen, maar die zag er tijdens de economische crisis geen heil in. Na enig vijven en zessen werd besloten dat de gemeente Tynaarlo het zou overnemen. De bedoeling is dat het bedrijventerrein een groen, parkachtig karakter krijgt, waar wonen en werken wordt gecombineerd.

In samenwerking met indebuurt Groningen