Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Juanjo Menta via Pexels

Politie lanceert bietencampagne in Noord-Nederland

Het politieteam Verkeer Noord-Nederland is begonnen met de bietencampagne in Noord-Nederland. Dit deelt het team in een bericht op Facebook.

 1. De Cammaerts boeren al acht generaties: ‘Onze planten zijn topsporters’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO | DE BOER OP

  De Cammaerts boeren al acht generaties: ‘Onze planten zijn topspor­ters’

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 2: Rudi en Jorien Cammaert met hun dochter Dominique op De Kienstee tussen Schoondijke en Sasput.
 1. Drukste ochtendspits sinds coronapandemie: door regen recordfile van ruim 750 kilometer

  Drukste ochtend­spits sinds coronapan­de­mie: door regen recordfile van ruim 750 kilometer

  Het is dinsdagochtend een stuk drukker op de Nederlandse snelwegen. De ANWB meldt de drukste ochtendspits sinds het uitbreken van de coronapandemie. Op het hoogtepunt stond er om 08.35 uur 759 kilometer file, aldus een woordvoerder van de ANWB. De voornaamste oorzaken zijn de regenbuien in het zuiden van het land en de toename van verkeer op de weg omdat meer mensen weer met de auto naar hun werk gaan.
 2. Burgemeester pleit voor harder aanpakken drugsexport: ‘Ook reputatie van Nederland staat op het spel’
  PREMIUM

  Burgemees­ter pleit voor harder aanpakken drugsex­port: ‘Ook reputatie van Nederland staat op het spel’

  Het nieuwe kabinet moet zeer fors investeren in de recherche en de opsporingscapaciteit om niet alleen de import, maar ook de grootschalige export van drugs te bestrijden. Dat stelt de Westlandse burgemeester Bouke Arends. Nederland zet zwaar in op het onderscheppen van drugs in de Rotterdamse haven en op Schiphol, maar bij de doorvoer van drugs naar andere landen wordt criminelen volgens Arends geen strobreed in de weg gelegd.

In samenwerking met indebuurt Groningen