Volledig scherm
© ANP/VI Images

Rigoureuze herbeplanting in wijken Stadskanaal

Groenperken in drie wijken van Stadskanaal gaan de komende tijd flink op de schop. In De Hagen, Vogelwijk en De Borgen worden de groenperken volledig vernieuwd met nieuwe planten. De herbeplanting is onderdeel van de 1,2 miljoen die de gemeenteraad eerder beschikbaar stelde voor het achterstallig onderhoud. Dat meldt het Dagblad van het Noorden

Vanaf deze maand wordt het werk voorbereid. Dit betekent dat de bestaande beplanting kaalgeknipt wordt, zodat de plant met wortels en al makkelijker te verwijderen is.

Bijen en vlinders

De nieuwe beplanting bestaat uit verschillende sierheesters en vaste planten. Per locatie wordt rekening gehouden met onder andere schaduw, droogte en de mate van onderhoud. Bijen, vlinders en overige insecten moeten profiteren van de nieuwe beplanting. Alle beestjes die hiervan genieten, moeten bovendien ook meer ziekten en plagen voorkomen. Een deel van de perken wordt met gras ingezaaid.

Start Vogelwijk

Uitvoerder Wedeka start in de Vogelwijk en gaat via De Borgen richting De Hagen. Omdat het werk afhankelijk van het weer is, kan niet voorspeld worden wanneer de groenperken klaar zijn. Een week voordat het werk begint, ontvangen omwonenden een brief van de aannemer.

De oude beplanting in Stadskanaal kostte veel onderhoud en kwam bovendien niet goed meer tot zijn recht. Daarom besloot de gemeenteraad in 2018 dat hier verandering in moest komen. Over een periode van vier jaar wordt ongeveer een derde van het groen in Stadskanaal aangepakt.

In samenwerking met indebuurt Groningen