Exterieur van de Rijksuniversiteit Groningen
Volledig scherm
Exterieur van de Rijksuniversiteit Groningen © ANP XTRA

Rijksuniversiteit Groningen stelt fysieke colleges uit tot september, alleen nog online les

Colleges aan de Rijksuniversiteit Groningen vinden de rest van het studiejaar online plaats. Ook tentamens worden tot september digitaal afgenomen. Inning van het collegegeld gaat wel door.

Voor de practica wordt nog naar een oplossing gezocht. Mocht het kabinet de coronamaatregelen terugschroeven, dan zou het kunnen dat sommige vormen van fysiek onderwijs en tentamens alsnog terugkeren.

Sinds 13 maart vonden de colleges en tentamens waar mogelijk al online plaats. Die maatregel zou in eerste instantie gelden tot 10 april. In een bericht aan studenten schrijft de universiteit dat het nieuwe besluit ervoor moet zorgen dat iedereen weet waar hij of zij de komende maanden aan toe is.

De RUG probeert alle studieactiviteiten online doorgang te laten vinden en studievertraging te beperken. Studenten worden door hun opleiding geïnformeerd of en hoe hun geplande examens afgenomen zullen worden.

Inning Collegegeld

De komende week staat de inning van het collegegeld gepland voor studenten die het bedrag in delen betalen. Deze betaling gaat gewoon door. Mochten studenten door verlies aan inkomsten in de problemen komen, dan wordt hen gevraagd contact op te nemen met de universiteit.

Studenten die nog voor een uitwisseling in het buitenland verblijven, wordt opgeroepen naar Nederland terug te keren. Ook moeten zij zich melden bij de universiteit en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

In samenwerking met indebuurt Groningen