Kantoor van British American Tobacco in Londen.
Volledig scherm
Kantoor van British American Tobacco in Londen. © REUTERS

Takabsfabriek BAT in Groningen gaat sluiten, 180 banen verdwijnen

Tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT) sluit volgend jaar zijn fabriek in Groningen definitief. Daarbij verliezen 180 mensen hun baan. BAT overwoog al langer de sluiting van de vestiging in Groningen vanwege de almaar dalende vraag naar tabaksproducten en gaat de productie overhevelen naar Hongarije en Duitsland.

 1. Busvervoer Groningen en Drenthe wordt komende jaren flink schoner door nieuwe voertuigen

  Busvervoer Groningen en Drenthe wordt komende jaren flink schoner door nieuwe voertuigen

  Vervoersbedrijf Qbuzz gaat maximaal 158 nieuwe elektrische bussen aanschaffen voor het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Tussen 2024 en 2026 gaan die bussen vervangen die op een specifiek soort hernieuwbare diesel rijden, laat het bedrijf weten. Volgens Qbuzz rijdt als de vervangingsoperatie is afgerond 90 procent van de bussen in de twee noordelijke provincies zonder uitstoot van schadelijke stoffen.
  Groningen
 2. Reacties op slechte bruggen Pekela: ‘Alsof een likje verf genoeg is voor een opknapbeurt’
  12

  Reacties op slechte bruggen Pekela: ‘Alsof een likje verf genoeg is voor een opknap­beurt’

  ‘Ook het kleinste bruggetje moet de zware lasten van het verkeer kunnen dragen. Bruggen moeten op veiligheid getoetst worden’ en ‘Het grote probleem in Frankrijk is dat staatsbesluiten na wilde straatprotesten regelmatig worden teruggedraaid. Door zulke ‘beloningen’ blijft de vicieuze cirkel in stand’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag.Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 28 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  Pekela

In samenwerking met indebuurt Groningen