Turks restaurant in centrum van Groningse Vlagtwedde compleet verwoest door brand

Restaurant De Sultan aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde is gisterenavond verwoest door brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het restaurant brandde tot de grond toe af. Naastgelegen panden konden worden gespaard.
Volledig scherm
Het restaurant brandde tot de grond toe af. Naastgelegen panden konden worden gespaard. © Dirk van der Heeden

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. De brand ontstond iets voor half elf in de keuken, en was al snel uitslaand. Het dak en de achterkant van het pand stortten in. De melder van de brand woonde in de woning boven het restaurant en kon zich bijtijds in veiligheid stellen.

Toen duidelijk was dat het restaurant niet meer te redden was, zette de brandweer zich in op het behouden van de naastgelegen panden, waaronder een ander restaurant en een woning. Dat is gelukt. De brandweer ging er in eerste instantie met vier blusvoertuigen en een hoogwerker heen. Later werden een tweede hoogwerker en groot watertransport opgeroepen.

NL Alert vanwege rook

Rond het verwoeste pand zijn hekken geplaatst en wordt onderzoek gedaan.
Volledig scherm
Rond het verwoeste pand zijn hekken geplaatst en wordt onderzoek gedaan. © Dirk van der Heeden

Er kwam bij de brand veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Vanwege de rookontwikkeling werd er in de omgeving een NL Alert verstuurd. De brand trok veel bekijks.

Ramen van winkels aan de overkant van de straat sneuvelden door de hitte. Wagens van de brandweer moesten hierdoor een tijdje gekoeld worden, aldus de woordvoerder. Gedurende de nacht en ochtend werden de restanten van het pand veiliggesteld en zijn er hekken geplaatst.

-
Volledig scherm
- © DvhN/De Vries Media

In samenwerking met indebuurt Groningen