Met de protestmars Unmute Us, die tegelijkertijd in diverse steden wordt gehouden, wordt gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Met de protestmars Unmute Us, die tegelijkertijd in diverse steden wordt gehouden, wordt gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. © Hollandse Hoogte / ANP

Verzet in Groningen tegen coronamaatregelen voor evenementen

In diverse steden zijn demonstranten op de been voor de actie Unmute Us. Ze protesteren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen. De betogers zijn de straat opgegaan in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen. Alleen al in Amsterdam hebben zich duizenden mensen verzameld voor een wandeltocht door de stad. In Nijmegen zijn ongeveer 700 mensen bijeen.

  1. Burgemeesters van veiligheidsregio's zetten vraagtekens bij effectiviteit spreidingswet

    Burgemees­ters van Groningen en andere veilig­heids­re­gi­o's zetten vraagte­kens bij effectivi­teit spreidings­wet

    De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s hebben twijfels over de effectiviteit van de spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Het proces om asielzoekers eerlijk over gemeenten te verdelen is ‘complex’ en moet duidelijker, aldus de burgemeesters. Als dat niet gebeurt, bestaat het risico dat het niet lukt om gemeenten aan te sporen voldoende structurele opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. Dat schrijft Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, in reactie op het wetsvoorstel aan de staatssecretaris, waarop tot woensdag middernacht via internet kon worden gereageerd.

In samenwerking met indebuurt Groningen