Volledig scherm
2011-03-24 00:00:00 BARENDRECHT - Ambulance rijdt met hoge snelheid door de straat. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

VV Buinen in shock: alle vier inzittenden ongeluk Stadskanaal lid van voetbalclub

Alle vier slachtoffers van het ongeluk in Stadskanaal waren lid van voetbalvereniging Buinen. Twee mannen van 23 jaar kwamen vannacht om het leven in Stadskanaal.

De voetbalclub is in shock. ,,Een ongekend drama voor onze club. Eén van de twee verongelukte spelers was van jongs af aan al lid”, zei voorzitter Rudy Pepping. Vanmiddag houdt de club een inloopbijeenkomst voor alle leden. ,,We moeten nu zoveel mogelijk nazorg bieden. Leden kunnen met elkaar in gesprek en een condoleanceregister tekenen.”

Alle duels Buinen afgelast

Alle wedstrijden van vv Buinen zijn in overleg met de KNVB afgelast. De club heeft 3 seniorenelftallen en 5 jeugdelftallen. De spelers die betrokken waren bij het ongeluk, speelden in de hoofdmacht. Die speelde donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Pekelder Boys, ter voorbereiding op het bekerduel dat ze dit weekend zouden spelen tegen DVC’59 uit Nieuw-Dordrecht.

Op terugweg van oefenduel

Het ongeluk gebeurde toen ze op de terugweg waren van dat duel. In Stadskanaal botste hun auto op een boom. Hoe dat kon gebeuren is een raadsel. De weg staat niet bekend als gevaarlijk. De dodelijke slachtoffers zijn beide 23 en afkomstig uit Buinen en Borger.

De twee andere inzittenden (van 21 en 17 jaar) van de auto raakten gewond.

In samenwerking met indebuurt Groningen