Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Weer een overval op een pizzeria in stad Groningen: nu aan de Zonnelaan

Kort na middernacht is Domino’s Pizza aan de Zonnelaan in Groningen overvallen. Het is de vijfde overval in korte tijd in de stad Groningen.

Onduidelijk is nog wat de buit was. De politie doet onderzoek en heeft ook burgernet ingezet. De oproep luidde om uit te kijken naar twee vermoedelijk getinte (Antilliaanse) mannen. Hun lengte is ongeveer 1.70 meter; ze droegen beige jassen en spijkerbroeken. De twee waren gemaskerd tijdens de overval.

Waarschuwing

De politie waarschuwde om de daders niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen. Na de overval werd aan de Siriussstraat en het Venuspad door de politie met onder meer een politiehond naar sporen gezocht. Onbekend is of die zoektocht iets heeft opgeleverd.

De overval aan de Zonnelaan is de vijfde in korte tijd in Groningen. Vorige week dinsdag werd een cafetaria aan de Korreweg overvallen door twee daders, die met een mes dreigden en een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Vorige week zondag werd de vestiging van New York Pizza aan de Nieuwe Ebbingestraat overvallen. Ook door twee maneen die met een mes dreigden en ook hier was sprake van een vuurwapen of een voorwerp dat daar op lijkt.

Of de overallen met elkaar in verband staan is onduidelijk.

In samenwerking met indebuurt Groningen