Volledig scherm
Stenen zijn van een pand aan het Akerkhof gevallen. © Chris Bakker / DvhN

Winkels Akerkhof Groningen voorlopig dicht na vallende stenen

Verschillende winkels aan het Akerkhof in Groningen blijven gesloten totdat er een sluis is gemaakt waar voetgangers veilig onder door kunnen lopen.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. Woensdagavond laat zijn op het Akerkhof in Groningen stenen van een gevel gevallen. De stenen vielen door het afdak van de boekhandel die onder het pand zit. Hierbij raakte niemand gewond.

Veilig voor voetgangers

Een woordvoerder van de gemeente Groningen zegt dat de eigenaar verantwoordelijk is en een voetgangerssluis moet laten plaatsen. De gemeente probeert in contact te komen met de eigenaar.

,,Mocht dat niet lukken, dan kunnen we zelf een aannemer opdracht geven om de sluis te laten maken”, aldus een woordvoerder

Volledig scherm
Op de gevel is duidelijk een gat te zien. © Chris Bakker / DvhN

Onderzoek naar oorzaak

De woordvoerder vertelt dat de oorzaak niet bekend is. ,,Er was geen storm of vorst gisteravond. We tasten in het duister over hoe de stenen naar beneden konden vallen.”

Volgens de woordvoerder is het van belang dat de eigenaar van het pand maatregelen treft om te zorgen dat er niet meer stukken naar beneden vallen. ,,Daarna gaan we verder onderzoek doen naar de oorzaak.”

In samenwerking met indebuurt Groningen