Het huidige stadion van Helmond Sport, gezien vanuit het oosten.
Volledig scherm
Het huidige stadion van Helmond Sport, gezien vanuit het oosten. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

50Plus laakt ‘nee’ van eigenaar stadion Helmond Sport

HELMOND - 50Plus Helmond is ontstemd over het feit dat Stichting Belangen Helmond Sport (SBHS) geen inzage geeft in haar financiële cijfers. 

De politieke partij wil nu weten wat het stadsbestuur ervan vindt ‘dat in het publieke debat over publieke middelen zijn partner niet thuis geeft’. Ook wil 50Plus weten of het college van B en W op de hoogte is van de financiële cijfers van SBHS.

De stichting is eigenaar van het huidige stadion van Helmond Sport en heeft bij de gemeente een schuld van 1,6 miljoen euro. Die schuld speelt een belangrijke rol in de stadiondeal die onderdeel is van de ombouw van sportpark De Braak tot een campus met onder meer een nieuw, multifunctioneel stadion. Bij deze deal krijgt de gemeente het huidige stadion van Helmond Sport in bezit door de schuld van SBHS weg te strepen (mits de taxatiewaarde van het stadion minimaal 1,6 miljoen euro is). Maar onduidelijk is waar het geleende geld aan is besteed. De accountant van de gemeente waarschuwde onlangs voor mogelijke staatssteun bij de stadiondeal. Staatssteun is in principe verboden.

De Helmondse politiek stemde in 2017 in met de plannen voor de ombouw van De Braak. Maar twee van de 37 raadsleden waren tegen: een van de SP en een van D66.

In samenwerking met indebuurt helmond