Volledig scherm
Fietsers op de Bakelsedijk in Helmond worden omgeleid © Cris Sohier

Bakelsedijk in Helmond zeker nog tot en met december afgesloten

HELMOND - Een ventweg van de Bakelsedijk in Helmond is nog zeker tot en met december afgesloten. Al vanaf september worden er aan beide kanten van de weg gasleidingen vervangen door Enexis.

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden tot november duren, zo stond althans op de platen langs de kant van de weg. ,,Ik weet niet welke datum aanvankelijk is gecommuniceerd. Maar het duurt langer dan we aanvankelijk dachten. omdat we onder de grond veel puinverharding tegenkwamen”, laat een woordvoerder van Enexis weten. ,,Door deze puinverharding duren graafwerkzaamheden langer dan we hadden gehoopt.”

Helmond Sport

Fietsers op de Bakelsedijk worden nu omgeleid. Automobilisten moeten oplettender zijn door de veelheid aan verkeersborden op de weg. ,,In overleg met Helmond Sport zijn tijdens twee thuiswedstrijden de gaten dichtgegooid en onze spullen zoveel mogelijk verwijderd”, laat de woordvoerder van Enexis weten. 

De gemeente laat weten geen partij te zijn in de afsluiting van de Bakelsedijk. Op de vraag of er klachten zijn binnengekomen van omwonenden, gaat de persafdeling niet in. 

In samenwerking met indebuurt helmond