Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Jansen

Boete Kemie voor dodelijk ongeval, nabestaanden nemen Helmonds bedrijf niks kwalijk

HELMOND - Het Helmondse bedrijf Kemie heeft een kleine boete opgelegd gekregen voor het dodelijke ongeval van vorig jaar oktober. Werknemer Leon Martens kwam toen bekneld te zitten tussen natuurstenen platen.

Door het verkeerd opstellen van natuurstenen platen nam het Helmondse bedrijf Kemie het risico dat deze konden omvallen. Het leidde in oktober vorig jaar tot de dood van een werknemer. Dat concludeert de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, na uitgebreid onderzoek. Het bedrijf in keukenbladen krijgt vanwege het dodelijke ongeval een relatief kleine boete opgelegd van 16.875 euro.

  1. Opnames Tussen Kunst en Kitsch in Helmond

    Opnames Tussen Kunst en Kitsch in Helmond

    HELMOND - Ze kwamen verwachtingsvol, nieuwsgierig of gewoon nuchter omdat de kans zich nu in Helmond voordeed om de experts van Tussen Kunst en Kitsch te vragen of het zonde was om het schilderij van tante of die vaas van zolder mee te geven naar de kringloopwinkel. Gisteren waren in de kunsthal van Museum Helmond opnames voor het bekende tv-programma en daar kwamen vele tientallen belangstellenden op af. De opnames zijn in het voorjaar op tv te zien.