De spelers van de carnavalsklucht ‘Tis un aarig iets’ van Genesius. Toneeelgroep Genesius geeft nog voorstellingen op 7 en 8 maart.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van de carnavalsklucht ‘Tis un aarig iets’ van Genesius. Toneeelgroep Genesius geeft nog voorstellingen op 7 en 8 maart. © Genesius

Carnavalsklucht vur en dur Helmonders

HELMOND - Een voorstelling in het Helmonds, Toneelgroep Genesius werkt er elk jaar hard aan om deze tijdens de carnaval op de planken te krijgen.

Voorstelling: Tis un aarig iets.
Door: Toneelgroep Genesius. 
Regie: Wim Peters.
Script: Carl Slotboom
Gezien op 24 februari in Het Speelhuis in Helmond.

Veel Helmonders, vooral van de oudere generatie, kijken er ieder jaar weer naar uit, de carnavalsklucht van Toneelgroep Genesius. Deze theatertraditie weet al ruim veertig jaar volle zalen te trekken. Spelers Ben (72) en Marijke (70) de Bode, geboren en getogen in Helmond, hebben aan een groot deel hiervan meegedaan. Ze leerden elkaar 53 jaar geleden kennen bij het toneel en zijn sindsdien een paar. Marijke verhaalt: ,,We begonnen met een cabaret- en kletsavond en na een jaar of tien werd dat de carnavalsklucht. Dat was toen iets nieuws, dus we moesten afwachten of het zou aanslaan. Het bleek een succes. Ik denk dat het komt omdat veel ouderen met carnaval wel een avondje uit willen, maar niet willen hossen.”

In samenwerking met indebuurt helmond