Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Coronapatiënten opgevangen in Helmonds zorghotel

HELMOND - Mensen met somatische klachten en een bewezen coronabesmetting worden sinds donderdag verzorgd op een speciale afdeling in Vitassist Zorghotel Helmond. In het hotel aan de Scheepsboulevard is plek voor 21 patiënten. De mensen worden in cohort verpleegd. 

Dat betekent dat zij samen een groep vormen en de zorgmedewerkers continu in dezelfde beschermende kleding rondlopen. Dat is volgens De Zorgboog efficiënter en scheelt schaarse materialen. De Zorgboog is samen met Savant Zorg de organiserende partij. Beiden stellen zij medewerkers beschikbaar die alleen op deze speciale afdeling worden ingezet. Ziekenhuishygiënisten adviseren mee over de juiste aanpak en er gelden strikte hygiënemaatregelen.

De druk op de ziekenhuizen en de zorgorganisaties in de regio Zuidoost-Brabant neemt op dit moment toe. De verwachting is dat deze druk de komende dagen verder zal toenemen. Dat vraagt om een herverdeling van de beschikbare zorgcapaciteit in de regio.

De vier ziekenhuizen en twaalf zorgorganisaties in de regio hebben samen afgesproken om een aantal cohort afdelingen in te richten voor de opvang van coronapatiënten die niet naar huis kunnen vanuit het ziekenhuis. Zo wordt samen extra capaciteit gecreëerd. Inmiddels is ook al een cohort afdeling opgezet bij onder meer Oktober in Veldhoven (huize Merefelt).

In samenwerking met indebuurt helmond