Frank Lammers steekt leerlingen van Carolus in Helmond hart onder de riem: ‘Ze gaan jou echt wel matsen’

HELMOND - Misschien niet helemaal zoals het Carolus Borromeus College het zelf in gedachten heeft, maar speciaal voor de leerlingen heeft acteur Frank Lammers een positieve boodschap: ,,Of je er nou wel of niet goed voorstaat, ze gaan je echt wel matsen nu!” Laat hij via een videoboodschap op Twitter weten. 

,,Beste vrienden van het Carrrlus, het Carrrlus!", begint Lammers zijn boodschap. ,,Het zijn natuurlijk klote tijden voor iedereen, maar wij Brabanders hebben ons door de geschiedenis heen goed weten aan te passen. Van elke situatie wisten we het beste te maken. Zo ook van deze.” 

Aan alle leerlingen die thuiszitten en er slecht voorstaan zegt hij: ,,Dat is goed nieuws, want je kan altijd zeggen dat je geen les had en het moeilijk vond. Dan gaan ze jou echt wel matsen en ga je gewoon over.” 

Maar ook aan de leerlingen die er goed voorstaan heeft hij een boodschap: ,,Dan heb je sowieso geen probleem.  Want stel dat het nou misgaat, dan kan je zeggen: ‘Ja maar we hadden geen les en dat vond ik moeilijk. Kunt u mij niet een beetje matsen?’ - en dan ga je sowieso ook over!” 

Een totale win-win situatie dus volgens Lammers. ,,Die vervelende leraren zie je niet meer, want die kan je gewoon muten op de computer. Iets waar je altijd van gedroomd hebt. En die goede leraren zijn óók op video top!”

,,Dus zet hem op, hou vol", sluit Lammers zijn boodschap af. ,,Uiteindelijk gaan we hier met z'n allen beter uitkomen. En ik zou zeggen: Helliemond, Hellemond, Hellemoohoond... Houdoe!” 

Acteur Frank Lammers (archieffoto)
Volledig scherm
Acteur Frank Lammers (archieffoto) © ANP Kippa

In samenwerking met indebuurt helmond