Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Helmond is het zat: fikse boetes voor kinderopvang LeLa na jaren van overtredingen

HELMOND - Kinderopvangorganisatie LeLa heeft tal van zaken al jaren niet op orde, óók qua gezondheid en veiligheid. Verscherpt toezicht heeft weinig uitgehaald. Voor de gemeente Helmond is de maat vol: LeLa moet duizenden euro’s aan boetes betalen.

 1. Echte open avonden bij ROC Ter AA
  Kort nieuws

  Echte open avonden bij ROC Ter AA

  Laatstejaars leerlingen kunnen van 12 tot en met 16 april bij ROC Ter AA echt de sfeer proeven. Op afspraak kunnen ze een rondleiding van een student krijgen tijdens de open avonden op locaties in Helmond, Deurne en Mierlo. De RIVM-maatregelen worden in acht genomen. Het bezoek inplannen kan via www.roc-teraa.nl/openavond2021. ROC Ter AA telt ruim tachtig mbo-opleidingen op het gebied van bouw, business, design, dienstverlening, entree, ICT, onderwijs en kinderopvang, techniek en technologie en zorg en welzijn.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt helmond

 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
  Play

  Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee