Helmondse filmmaker maakt documentaire over Rwanda

VIDEOHELMOND - De Helmondse filmmaker Robert van den Broek is afgelopen weekend met zijn zoon Simon afgereisd naar Rwanda. Van den Broek gaat er een documentaire maken over de slachtoffers van seksueel misbruik ten tijde van de genocide in de jaren negentig.

De film is bedoeld voor de Tilburgse stichting Mukomeze die vrouwen in Rwanda van middelen voorziet om een bestaan op te bouwen. Van den Broek kwam in aanraking met de stichting via de eveneens uit Helmond afkomstige Rianne Letschert. De rector van de Universiteit Maastricht is ambassadeur van Mukomeze.

De reis is ook een soort vooronderzoek voor een langere docu die Van den Broek samen met cabaretier, presentator en oud-Helmonder Leon van der Zanden wil maken over het onderwerp. Dit project staat op de planning voor 2020.

De komende week zal de filmmaker vanuit Rwanda persoonlijke video's maken over het project voor ed.nl

Dag 1:


Dag 3:

Dag 4:

Volledig scherm
Robert van den Broek. Archieffoto © Rene Manders
 1. Koffiepraatje tegen eenzaamheid op station Helmond
  PREMIUM

  Koffie­praat­je tegen eenzaam­heid op station Helmond

  HELMOND - Geven en nemen, dat is bij het ochtendgloren het toverwoord naast de fietsenstalling van station Helmond. Daar is op maandagochtend de aftrap van de door NS en ProRail gelanceerde campagne 'Koffie in Helmond'. Reizigers krijgen de komende weken op de vier Helmondse stations in de ochtendspits een gratis kopje koffie aangeboden. Zij moeten in ruil daarvoor op hun beurt aan een wildvreemde een warm drankje overhandigen. Hierdoor moeten mensen meer met elkaar in gesprek raken.
 2. Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na ‘Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren
  PREMIUM

  Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na ‘Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren

  HELMOND - Ondanks een mooie circustaart viel zondag het doek voor Cas Wolters (23). Het afscheid van ‘Heel Holland Bakt’ is als het aan de student van Pabo de Kempel in Helmond ligt niet het afscheid van tv. Een eigen programma lijkt hem wel wat. Maar hij wil ook voor de klas staan. Het bakken heeft hem veel gebracht: rust in het hoofd bij alle prikkels die hij als doof kind op de middelbare school kreeg.

In samenwerking met indebuurt helmond