De camera (linksboven aan de paal) geeft aan de verkeerslichten op de kruising President Rooseveltlaan - Boerhaavelaan in Helmond door dat er fietsers aan komen, zodat die sneller groen licht krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De camera (linksboven aan de paal) geeft aan de verkeerslichten op de kruising President Rooseveltlaan - Boerhaavelaan in Helmond door dat er fietsers aan komen, zodat die sneller groen licht krijgen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Helmondse kruising is alleen gekozen om ‘slimheid van verkeerslichten’ te testen, niet omdat fietsers zich storen aan wachttijd

HELMOND - De bekritiseerde keuze voor een testkruising in Helmond heeft puur te maken met het uitproberen van de techniek van slimme verkeerslichten, niet omdat het een probleempunt is. Als het werkt, profiteert de hele stad er straks van.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt helmond