Spandoek in het centrum van Helmond, hangend aan de Kasteel-Traverse-brug over het kanaal.
Volledig scherm
Spandoek in het centrum van Helmond, hangend aan de Kasteel-Traverse-brug over het kanaal. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Huurders van gemeentelijke panden in Helmond hoeven even geen huur te betalen

HELMOND - Steeds meer huurders van panden en ruimtes dreigen in de problemen te raken door de economische gevolgen van de coronacrisis. Helmond wil huurders van de gemeentelijke gebouwen tegemoetkomen door tijdelijk geen huurpenningen te innen. 

Huurders van onder meer wijkhuizen, verenigingsgebouwen, sportaccommodaties en -velden hoeven voorlopig dus geen huur te betalen. Het gaat om gebouwen, ruimtes en percelen waarvan de gebruikers nu inkomsten mislopen, terwijl de rekeningen blijven komen. De regeling geldt niet voor woningen.

Later moet alsnog betaald worden

Op een later moment zal de gemeente het huurgeld alsnog gaan innen. Wanneer en op welke manier de achterstallige huur alsnog betaald moet worden, is nu nog niet te zeggen. Zodra dit duidelijk is, worden de huurders hierover door de gemeente geïnformeerd.

Uitstel van betaling van de huur is één van de maatregelen die Helmond treft om organisaties en verenigingen tegemoet te komen in deze onzekere tijden. De gemeente opende onder andere al een ondernemersloket en gemeentelijke belastingen kunnen in termijnen worden betaald. De organisatoren van evenementen krijgen een tegemoetkoming in al gemaakte kosten. Het opschorten van de huur voor gemeentelijk vastgoed is hier nu aan toegevoegd.

In samenwerking met indebuurt helmond