Beeld van Flatten The Curve.
Volledig scherm
Beeld van Flatten The Curve. © Mitch Gielen

In deze ‘old school game’ draait álles om 1,5 meter afstand

Een online spel van bedrijven uit Helmond en Deurne vraagt op ludieke manier aandacht voor de anderhalve meter afstand.

Je loopt door de supermarkt en moet anderhalve meter afstand zien te houden van andere klanten. Dat is laveren tussen stellingen, winkelwagens en -mandjes. En dan ga je ook nog steeds harder lopen. Daar staat een passende beloning tegenover: hoe verder je komt, hoe meer toiletrollen je wint.

Zie hier de online game Flatten The Curve, oftewel: zorg dat de stijging van het aantal corona-besmettingen terugloopt. Gratis te spelen op mobiel en computer via afstandhouden.com

Ontwikkeld in sneltreinvaart

Quote

Het spel is ludiek, met een knipoog, maar met een serieuze boodschap

Mitch Gielen, Experience Tepublic

Het spel is ontwikkeld door het Deurnese Experience Republic , Zoso online developers en Edwin van den Heuvel graphics & animation (beide uit Helmond).  In sneltreinvaart: ,,Normaal zit hier twee weken werk in, voor elke partij. Nu ook, maar in kortere tijd. We hebben veel uren in de avond gedraaid en zelfs 's nachts", zegt Mitch Gielen van Experience Republic. 

De makers wilde hun creativiteit inzetten om iets te doen. Gielen: ,,Je ziet nu allerlei initiatieven ontstaan, voor de zorg, voor elkaar. Heel tof. Wij moeten toch ook ons steentje kunnen bijdragen, dacht ik.” Flatten The Curve is op de dag van de lancering al 2500 keer gespeeld. ,,Het spel is ludiek, met een knipoog, maar met een serieuze boodschap. We willen de situatie niet ridiculiseren. Als ouders en kinderen elkaar in de haren vliegen omdat ze samen de hele dag thuis zijn, kunnen ze deze game spelen.” 

WC-rollen

De bedenkers worden er financieel niet wijzer van. ,,Het levert wel aandacht voor onze bedrijven. Enkele vrienden vroegen wanneer ik de wc-rollen aflever. Die komen digitaal in hun mailbox.”

Beginscherm van het spel.
Volledig scherm
Beginscherm van het spel. © Mitch Gielen

In samenwerking met indebuurt helmond