Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

IT-bedrijf schiet Helmondse winkels en horeca te hulp met gratis webshop

HELMOND - Winkeliers en horecabedrijven in Helmond kunnen gratis gebruikmaken van een nieuwe centrale webshop. Het it-bedrijf Marvelous uit Den Bosch biedt deze service belangeloos aan.

De website is sinds deze week in de lucht. Inmiddels staat er ruim een dozijn lokale ondernemers op, onder meer kookwinkel Coenen, lunchroom Il Borgo maar ook zaken buiten het centrum, zoals restaurant Schevelingen en snoepwinkel De Zoete Inval. Nog een ruim dozijn zaken is bezig om hun producten ook te gaan aanbieden.

De webshop die Marvelous gratis aanbiedt aan ondernemers.
Volledig scherm
De webshop die Marvelous gratis aanbiedt aan ondernemers. © Marvelous

Bezoekers kunnen via de pagina direct producten bestellen, of belanden na één klik in de bestaande eigen webshop van de zaak. De pagina is een idee van Sven van Galen van Marvelous.

„Ons bedrijf levert normaal e-commerce-systemen aan klanten. Een paar weken terug zag ik het nieuws dat alle horeca dicht moest. Op tv zei een restauranteigenaar dat hij wilde gaan bezorgen. Ik dacht: er zijn vast veel bedrijven die hier nog geen onlineservice voor hebben. Laten we die helpen.”

Meedoen is echt gratis

Marvelous biedt de dienst gratis aan, ondernemers kunnen zich melden via de website van de bestelservice. En ja, het is écht belangeloos, benadrukt Van Galen. „We vragen niets, doen niets met de data, het enige wat het ons oplevert is hopelijk positieve publiciteit.”

Een vriend van Van Galen werkt bij de gemeente Helmond en bracht het initiatief onder de aandacht bij onder anderen centrummanager Linda Haverkamp. „Ik droom al jaren van een centrale webshop voor alle Helmondse ondernemers", zegt Haverkamp. „Heel mooi dat dit nu ontstaat. Onze lokale ondernemers kunnen de extra omzet goed gebruiken in deze tijd.”

Cocktails en borrelhapjes

Mede dankzij de promotie van de gemeente Helmond en Helmond Marketing haken inmiddels aardig wat zaken in de stad aan. Naast het aanbieden van hun standaard assortiment, verschijnen ook speciale producten en aanbiedingen op de site. Zo kun je bij Bobby’s Bar cocktails voor thuis bestellen, in combinatie met borrelhapjes van sterrenrestaurant De Rozario.

Van Galen van Marvelous ziet dat de coronacrisis veel ondernemers aan het denken zet. „We merken dat veel bedrijven gaan nadenken hoe zij hun onlineservice in de toekomst kunnen verbeteren. En ja, dat biedt voor ons ook mogelijkheden natuurlijk.”

In samenwerking met indebuurt helmond