Het stadion van Helmond Sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadion van Helmond Sport. © FotoMeulenhof

Krijgt Helmond Sport staatssteun? Dubbele waarschuwing voor gemeente

HELMOND - De gemeente Helmond is dubbel gewaarschuwd voor het mogelijk verlenen van staatssteun aan Helmond Sport. Huisaccountant Deloitte hamert erop dat de koop van het huidige stadion én de nieuwe huurconstructie opnieuw tegen het licht moeten worden gehouden. 

Quote

We gaan in ieder geval als gemeente niet meer betalen dan dat er is afgespro­ken met de raad. Het gaat uiteraard niet gebeuren dat we staats­steun verlenen.

Harrie van Dijk, Wethouder Helmond


De gemeente Helmond komt mogelijk in de problemen als blijkt dat de taxatie van het huidige stadion op De Braak niet marktconform is. De waarde van het stadion werd in 2018 door een onafhankelijke partij bepaald op 1,96 miljoen euro. Mede daardoor konden de plannen voor de ontwikkeling van het miljoenenproject Sportcampus De Braak definitief doorgaan. Helmond Sport moet vanaf 2023 in het nieuwe onderkomen spelen. Deloitte noemt ‘de mogelijke staatssteun een belangrijk aandachtspunt’ voor de gemeente. 

Helmond neemt in de toekomst het stadion voor een kleine twee miljoen euro over van de huidige eigenaar Stichting Belangen Helmond Sport (SBHS). Die stichting kreeg het stadion in 1999 voor veertig jaar in erfpacht van de gemeente. Bij de taxatie van het stadion werd er vooral gekeken naar de exploitatiemogelijkheden tot 2039. 

In samenwerking met indebuurt helmond