Man gaat door het lint bij woningbrand in Helmond en wordt met pepperspray overmeesterd

VIDEOHELMOND - Een man is donderdagmiddag rond 16.15 uur opgepakt omdat hij door het lint ging bij een woningbrand aan de Hugo van der Goesstraat in Helmond. Hij reed met zijn auto dwars door een politielint, duwde het statief van een fotograaf omver en probeerde agenten te bespugen.

Rond 16.00 uur kwam er een melding van een uitslaande zolderbrand in de woning. Brandweer en politie kwamen ter plaatse. De straat werd met politielinten afgesloten zodat de brandweer onverstoord haar werk kon doen.

Daar was de man het kennelijk niet mee eens. Hij scheurde met zijn auto dwars door het lint heen en parkeerde zijn auto op de stoep. Daarna stapte hij uit en wilde hij de woning binnen rennen. Daarbij gooide hij het statief van een persfotograaf omver. Hij mocht de woning niet binnen omdat de brandweer nog aan het nablussen was. Agenten probeerden hem tegen te houden maar de man probeerde hen te bespugen en bijten. Uiteindelijk kon hij door middel van pepperspray worden overmeesterd.

De brand kon snel worden geblust en is onder controle, de schade aan de zolder zou groot zijn. Hoe het vuur precies kon ontstaan is nog niet duidelijk. Onderzoek zal dat uit moeten wijzen. De man zit vast. De fotograaf doet aangifte.

Volledig scherm
Man aangehouden bij woningbrand in Helmond © Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
Man aangehouden bij woningbrand in Helmond © Fotopersburo Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt helmond