Volledig scherm
Voormalige kantoren van MEE in Helmond. © FotoMeulenhof

Migrantenhotel Rijpelberg hangt op parkeerruimte

DEN HAAG/HELMOND - Bewoners van de Helmondse wijk Rijpelberg blijven zich verzetten tegen de komst van een migrantenhotel in voormalige kantoren aan de Baroniehof

Parkeeroverlast is hun grootste zorg, zo gaven ze aan bij de Raad van State. ,,Alle parkeerplekken in onze buurt zijn vol’', zei buurtbewoner Bert Rooijakkers. ,,Vergunningparkeren wil de gemeente niet invoeren.” Het migrantenhotel is door heftige weerstand uit de wijk sinds 2017 nog steeds niet van de grond gekomen. In de voormalige kantoren van stichting MEE willen pandeigenaar Salix en uitzendbureau Interkosmos zo'n honderd arbeidsmigranten huisvesten. Dat mag voor vier tot twaalf maanden. 

Vliegtuig

Het moet een soort hotel blijven. Van de gemeente hoeven er om die reden ook maar vijftig parkeerplaatsen worden aangelegd. Veel te weinig, vinden de protesterende buurtbewoners. In tegenstelling tot wat de gemeente beweert, zullen de meeste bewoners met hun eigen auto naar Nederland komen en niet met het vliegtuig, stellen zij.

De huidige parkeerplaatsen bij het gebouw worden gebruikt door omliggende bedrijven. Die auto's schuiven straks de wijk in, vrezen de bewoners.

Voor de kantoren is plaats voor 34 auto's. De overige 16 parkeerplaatsen komen op een stuk grond dat de initiatiefnemers van de gemeente hebben gehuurd. Daarmee voldoen ze aan de vergunning. Of dit aantal door de beugel kan maakt de Raad van State over zes weken bekend.

In samenwerking met indebuurt helmond