Een optreden tijdens de Helmondse Nacht van Cultuur in 2019.
Volledig scherm
Een optreden tijdens de Helmondse Nacht van Cultuur in 2019. © Archieffoto René Manders/Fotomeulenhof

Nacht van Cultuur in Helmond vindt dat het te weinig subsidie krijgt en stopt

HELMOND - De Nacht van Cultuur in Helmond stopt. De organisatoren trekken de stekker uit het evenement omdat ze vinden dat ze te weinig subsidie krijgen.

De Nacht van Cultuur had bij de gemeente om een bijdrage van 25.000 euro gevraagd. Het evenement krijgt 5.000 euro.  ‘Vanwege de lage subsidie die is toegekend, zijn we niet in staat de ambities van een Helmondse Uitmarkt waar te maken’, aldus de organisatie. 

De Nacht van Cultuur is een gezamenlijk festival van Museum Helmond, het Speelhuis, de Cacaofabriek, het Kunstkwartier en Bibliotheek Helmond-Peel. Tijdens het gratis toegankelijke evenement presenteerde cultureel Helmond zich en konden bezoekers alvast een voorproefje krijgen van het nieuwe culturele seizoen. 

Volgens de organisatie was het bij de editie van dit jaar de bedoeling een groter gebied te betrekken en het evenement open te stellen voor alle culturele initiatieven in de stad. ‘Nu de benodigde subsidie uitblijft krijgen we de begroting niet rond. Dit heeft geleid tot het besluit te stoppen met De Nacht Van Cultuur.’ 

Dat betekent volgens de directeuren van de betrokken instellingen niet ‘het einde van de samenwerking en ook niet het einde van de ambitie om cultuur breed te willen profileren in de stad’. Er zouden allerlei nieuwe gezamenlijke plannen op stapel staan.

In samenwerking met indebuurt helmond