Volledig scherm
Het pand waarin Italiaans restaurant Belcapo komt. © Rob de Bruyn

Nieuw Italiaans restaurant in Helmond

HELMOND - Helmond krijgt er een Italiaans restaurant bij. Aan het Havenplein hoopt Belcapo eind juni de deuren te kunnen openen, op de plek waar eerder tapasrestaurant La Mariposa zat. 

Belcapo is in Italiaanse handen en wil alleen met Italiaanse producten en koks gaan werken. De manager is wel een Nederlander. De nieuwkomer gaat zich vooral richten op shared dining: het combineren van meerdere kleine gerechten. Qua drank ligt de focus op Italiaanse wijnen en cocktails. Op dit moment wordt er nog volop gewerkt aan het pand. Ook zoekt Belcapo nog personeel voor de bediening.

 1. Koffiepraatje tegen eenzaamheid op station Helmond
  PREMIUM

  Koffie­praat­je tegen eenzaam­heid op station Helmond

  HELMOND - Geven en nemen, dat is bij het ochtendgloren het toverwoord naast de fietsenstalling van station Helmond. Daar is op maandagochtend de aftrap van de door NS en ProRail gelanceerde campagne 'Koffie in Helmond'. Reizigers krijgen de komende weken op de vier Helmondse stations in de ochtendspits een gratis kopje koffie aangeboden. Zij moeten in ruil daarvoor op hun beurt aan een wildvreemde een warm drankje overhandigen. Hierdoor moeten mensen meer met elkaar in gesprek raken.
 2. Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na ‘Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren
  PREMIUM

  Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na ‘Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren

  HELMOND - Ondanks een mooie circustaart viel zondag het doek voor Cas Wolters (23). Het afscheid van ‘Heel Holland Bakt’ is als het aan de student van Pabo de Kempel in Helmond ligt niet het afscheid van tv. Een eigen programma lijkt hem wel wat. Maar hij wil ook voor de klas staan. Het bakken heeft hem veel gebracht: rust in het hoofd bij alle prikkels die hij als doof kind op de middelbare school kreeg.

In samenwerking met indebuurt helmond