Het geschrapte buizentracé doorsneed ter hoogte van de weg over het Eindhovens Kanaal (linksonder) een aantal tuinen en liep vlak langs woningen, onder meer aan de Kaldersedijk.
Volledig scherm
Het geschrapte buizentracé doorsneed ter hoogte van de weg over het Eindhovens Kanaal (linksonder) een aantal tuinen en liep vlak langs woningen, onder meer aan de Kaldersedijk. © Ronald Otter

Nu ook laatste verwijzing naar chemiebuizen geschrapt: Helmond past plan aan

HELMOND - Bewoners van de Kaldersedijk in Helmond-Brandevoort kunnen wéér iets rustiger slapen. De optie van transportbuizen voor gevaarlijke stoffen vlak langs hun huizen is nu ook geschrapt uit het bestemmingsplan.

 1. Helmond en omgeving opgelucht: geen chemiebuizen door de Peel
  PREMIUM

  Helmond en omgeving opgelucht: geen chemiebui­zen door de Peel

  HELMOND - Seebke Holthuis uit Brandevoort kan het amper geloven. Haar partner Frank Beekhuis is net zo verrast, evenals Stiphoutenaar Joost Goedhart. De drie zien dinsdagmiddag via internet dat een ruime meerderheid in de Tweede Kamer af wil van het buizentracé voor gevaarlijke stoffen door de Peelregio. Een motie van het CDA, D66 en GroenLinks krijgt steun van nog acht partijen. Alleen de VVD en de PVV doen niet mee.

In samenwerking met indebuurt helmond

 1. Coronabesmettingen in onderwijs: 'Leraren zijn in de steek gelaten'
  Play

  Coronabe­smet­tin­gen in onderwijs: 'Leraren zijn in de steek gelaten'

 2. Morgen overdag lokaal kans op lichte neerslag
  Play

  Morgen overdag lokaal kans op lichte neerslag