Volledig scherm
PREMIUM
Fanbijeenkomst in het supporterscafé van Helmond Sport vorig jaar met vlnr. voorzitter Frans Stienen, presentator Martie Jeuken, trainer Wil Boessen en directeur Leon Vlemmings. Financieel ligt er voor de club net zo'n grote uitdaging als op het veld. © FotoMeulenhof

Ook financieel ligt er een zware uitdaging voor Helmond Sport

HELMOND - Helmond Sport heeft vorig seizoen een minimaal verlies gedraaid door enkele tegenvallers. Het ontslag van Mario Verlijsdonk en Robbie Alflen heeft de club bijvoorbeeld extra geld gekost. Dit seizoen verwacht men zwarte cijfers. Toch ligt er, net als op het veld, financieel een zware uitdaging. En de afhankelijkheid van hoofdsponsor Vescom is wel erg groot.  

Wat als Philippe van Esch met zijn bedrijf Vescom niet zijn schouders onder Helmond Sport zou zetten? Dan is de kans klein dat er nog betaald voetbal wordt gespeeld in de stad. Van Esch - van 2012 tot en met 2019 voorzitter- sponsorde vorig seizoen meer dan één miljoen euro en heeft dit seizoen minstens nog zo'n bijdrage toegezegd. Dat is zo’n beetje éénderde van de jaarbegroting van 3,1 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt helmond