Piet Hein van Thiel
Volledig scherm
Piet Hein van Thiel © Hans van de Ven

Piet Hein van Thiel (1940-2020): Hotelman en Black Gard

NecrologieHELMOND - Hij werd opgeleid op de beroemde hotelschool in Lausanne. En was vervolgens in de hele wereld actief in de horeca- en hotelbranche. Ook in zijn geboorteplaats Helmond, waar de deze week plotseling overleden Piet Hein van Thiel aan de wieg stond van de Briketterie (later De Steenoven).  

,,Een zeer aimabel man. Hij had altijd goede zin en was gastvrij", spreekt Frank Keulen warme woorden over Van Thiel. Ze maakten beiden deel uit van de vriendengroep The Black Gards. Een vriendschap ontstaan op de broederschool en voortgezet op de Canisius-hbs, beide in de Molenstraat. Anderhalf jaar geleden kwam een groot deel van die groep weer bij elkaar, bij Van Thiel thuis. De ene anekdote volgde op de andere.

Jan Clijnk

Zoals de uitstapjes die ze samen maakten naar jazzconcerten en motorraces, om hun idool aan te moedigen: de Helmondse motorcoureur Jan Clijnk. In de dienstauto met chauffeur van Piet Heins vader, oud-minister en -Kamervoorzitter Frans Jozef van Thiel. ‘We waren ernstig kwajongens', zo betitelde Piet Hein van Thiel zelf zijn vriendengroep tijdens de reünie in 2018. 

Flamboyant Beach

Van Thiel werkte tijdens zijn opleiding bij het bekende hotel Negresco in Nice. ,,Vanwege zijn opleiding kwam hij allerlei mensen tegen en kreeg verschillende uitnodigingen. Zo heeft hij onder andere op Curaçao het hotel Flamboyant Beach mee opgebouwd, met de familie Hazeleger”, weet Jean-Louis Bezemer, ook jeugdvriend en lid van de Black Gards. ,,Hij heeft ook nog in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten gezeten.”

Piet Hein van Thiel werd 79 jaar. 

In samenwerking met indebuurt helmond